Cum inteleg masonii suveranitatea.

ÎNDATORIRILE FAŢĂ DE SUVERAN ŞI PATRIE

“Fiinţa supremă şi-a încredinţat puterile pe pământ Suveranului; respectă şi preţuieşte autoritatea sa legitimă în colţul de lume în care trăieşti; primul tău omagiu aparţine lui Dumnezeu; cel de-al doilea, Patriei.
Dacă omul ar fi rămas rătăcitor prin păduri, fără cultură şi fugind de semenii săi, nu ar fi putut îndeplini dorinţa Providenţei, nici primi întreaga fericire care îi este menită. Personalitatea sa se împlineşte în mijlocul celor la fel ca el; spiritul i se întăreşte prin ciocnirea opiniilor diferite; însă odată integrat în societate, el trebuie să lupte fără încetare împotriva interesului personal şi a pasiunilor dezordonate, şi astfel, dacă nu capătă ajutor, inocenţa sa va sucomba curând în faţa forţei sau a vicleniei. Are deci nevoie de legi care să îl conducă şi de şefi pentru a le pune în aplicare.( COMENTARIU:Fiinta umana NU MAI ARE NEVOIE DE LEGI, ele au fost date cu mii de ani in urma intregii OMENIRII, si anume LEGILE LUI IHWH, iar cei care se taie imprejur, trebuie neaparat sa si urmeze LEGEA cu sfintenie  in totalitatea ei, referindu-ma la mozaici si nu numai, dar noi ca si crestini, mai ales cei ortodoxi ar trebui sa avem scris pe inima aceste PORUNCI:” Un învăţător de Lege, ispitindu-L pe lisus, l-a întrebat: învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege? El i-a răspuns: Să iubeşti pe Dom­nul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua la fel cu aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. În aceste două porunci se cu­prind toată Legea şi proorocii.” Matei 22, 35-40.
Om sensibil ! Tu îţi venerezi părinţii; onorează-I la fel pe părinţii Ţării şi roagă-te pentru sănătatea lor; ei sunt reprezentanţii lui Dumnezeu pe pământ. Dacă se abat de la drumul drept, vor răspunde la Judecata Regilor; însă propriul tău sentiment te poate înşela şi nu trebuie să te facă nicicând să nu îi asculţi. Dacă nu vei îndeplini această datorie sacră, dacă inima ta nu va tresări la numele dulce al Patriei şi al Suveranului tău, masonii te vor repudia din sânul lor ca pe un om refractar la ordinea publică, nedemn să ia parte la avantajele unei asociaţii ce merită încrederea şi stima guvernanţilor, întrucât una din principalele idei ce o animă este patriotismul şi care, bucuroasa că formează cei mai buni cetăţeni, cere ca ai săi copii să îndeplinească, cu cea mai mare osârdie şi din cele mai nobile motive, toate îndatoririle stării lor civile. Războinicul cel mai curajos, judecătorul cel mai integru, maestrul cel mai blând, servitorul cel mai fidel, tatăl cel mai iubitor, soţul cel mai constant, fiul cel mai supus, toate acestea trebuie să se regăsească în fiinţa masonului, pentru că obligaţiile obişnuite ale cetăţeanului au fost sanctificate şi întărite de voinţa liberă a masonului, iar a le neglija înseamnă a adăuga slăbiciunii ipocrizia şi sperjurul.”

Comentariu:

Trebuie sa intelegem ca masonii, cand se refera la dumnezeu, nu se refera la Dumnezeul-Hristos, ci la dumnezeul intunericului, dupa cum se observa mai sus. Parintele suprem este probabil marele maestru al lojii sau presedintele, iar echivalentul autoritatii divine  pe Pamant, care evident sunt preotii si calugarii, pentru ei, masonii il reprezinta politicienii, acesti agenti ai intunericului. De retinut este si “intortocherea” de sensuri dintre spiritual si juridic. De asemenea “patria” la care se face referire, nu reprezinta teritoriul dat in stapinire fiintei umane de catre Dumnezeu,(Teritoriu care istoricește aparține unui popor și unde acesta trăiește, DEX), ci in contextul de mai sus, cuvantul “patrie’ a se intelege CORPORATIE, FIRMA, BUSINESS. In incheiere, textul de mai sus este un talmes-balmes, pentru a prosti pe noii racolati, ulterior devenid copii ai intunericului, contrar credintei crestine care ne ofera posibilitatea de a deveni copii ai UNICULUI DUMNEZEU AL INTREGULUI UNIVERS, care s-a intrupat si s-a facut om, IISUS HRISTOS.

Cu Dumnezeu, inainte!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s