Moscova: Tricourile cu sloganul “Ortodoxia sau moartea” atacate în instanță. Constantin Kinchev, liderul trupei “Alisa” poartă un astfel de tricou


prav 02 225x300 Moscova: Tricourile cu sloganul Ortodoxia sau moartea atacate în instanță. Constantin Kinchev, liderul trupei Alisa poartă un astfel de tricou religie

Constantin Kinchev, vocalistul formației rock “Alisa” a comentat, în cadrul unei conferințe organizate de Patriarhia Moscovei, sloganul “Ortodoxia sau moartea”. Tricourile cu acest slogan au fost atacate în presa rusă, fiind considerate “extremiste”. Procuratura Moscovei a cerut interzicerea lor prin lege.

“Sloganul Ortodoxia sau moartea este doar o parafrază a zicerii lui Teofan Zăvorîtul care afirma: nu știu cum alții, dar eu fără Ortodoxie nu mă pot mîntui. Doar acest sens îl văd în inscripția de pe tricouri pe care au declarat-o extremistă. Eu sînt cel care mor fără Ortodoxie. Nimic mai mult”, a declarat Constantin Kinchev.

Anterior, patriarhul Kiril a îndemnat credincioșii să nu folosească sloganul “Ortodoxia sau moartea”. Pe de altă parte, episcopul Pitirimde Sîktîvcar a luat apărarea sloganului și simbolicii care îl însoțește, declarînd că Rusia ar trebui să fie împînzită cu simboluri ortodoxe în locul celor străine.

Constantin Kinchev este unul din cîntăreții rock cu cea mai mare audiență pe teritoriul fostei URSS. În ultima perioadă el și-a uimit fanii prin faptul că apare la concerte în tricoul cu inscripția “Ortodoxia sau moartea”.

 

sursa: ortodox.md

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s