Ce este Constitutia?!

“Din punct de vedere al politologiei, constituţia este ansamblul normelor politice şi legale fundamentale care prescrie reguli de guvernare.
Din punct de vedere sociologic, constituţia este un pact social (acord naţional încheiat între oameni) intervenit între guvernant şi guvernaţi, prin care acestora din urmă li se garantează un sumum de drepturi, în schimbul acceptării de către ei a puterii de comandă şi a dominaţiei la care sunt supuşi de guvernant, fără, însă, ca acesta să devină tiranic. Respectarea acordului este asigurată printr-o infrastructură instituţională (instituţii politice sau autorităţi publice), organizată pe principiul separaţiei puterilor şi al verificării lor reciproce (cheks and balances), prevăzute în constituţie.”

COMENTARIU:

Putem trage concluzia ca acest”pact(contract-acord) social” este un instrument de inrobire, sclavizare, supusenie, al celui guvernat(adica noi, cetatenii(supusii), natiunea), de catre guvernant(adica ei-elitele, dusmanii, strainii, puterile raului, anti-crestinii, satanistii, masonii, etc). Dar se ridica o intrebare fireasca si logica: Cand anume am semnat noi acest “pact social”, renuntand la drepturile inalienabile cu care am fost inzestrati de catre Creator-Dumnezeu, in schimbul unui “sumum de drepturi” garantat de elite? Va aduceti aminte?

 

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s